Vangstbericht 10 juni 2017

14 jun
Zaterdagavond zijn Erwin en Martijn naar de Zeeuwse kust geweest voor de eerste tongsessie van het jaar. Laagwater om 22:05.  De omstandigheden waren prima. Wind zuidwest die afzwakte naar een briesje. En een aangenaam temperatuurtje van om en nabij de 25 graden voor de zon onder ging. Toen de hengels eenmaal opgetuigd waren konden de onderlijnen voorzien waren met zagers te water.... Nog geen kwartier later stond de eerste hengel van Erwin te rammelen. Dit was duidelijk geen tong aanbeet. Bij het binnendraaien zat er een mini zeebaars aan. In de tussen tijd had Martijn ook wat aanbeten met als resultaat wat krabben met binnendraaien. Daarna viel het volledig stil...... Bij de buren was het ook niet veel op een grote bot na. Dan maar genieten van de zonsondergang. Eenmaal het donker was wou Erwin zijn hengel binnendraaien maar voelde enige weerstand zou het een krab zijn of dan toch?... en ja hoor de eerste tong was een feit! Een mooie van 32,5cm en lekker dik van vlees. Daarna nog veel lege haken gehad en vonden we het welletjes voor deze keer.
Van deze sessie hadden we wel meer verwacht wegens de omstandigheden die ideaal waren. Toch nog genoten van de zonsondergang. Ach ja de volgende keer beter. Vang ze!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*