Vangstbericht 26 juni 2017

26 jun
De weersvooruitzichten zijn niet best zachtgezegd. We hebben afgelopen weken zeker niet mogen klagen, maar de komende week ziet het er naar uit dat het veelal slecht weer gaat zijn. Daarom 26 juni gepland om toch nog een avondje met kunstaas eropuit te gaan in de Oosterschelde. Zoals wel menig zeebaarsvisser ben ik ook verslaafd aan het kopen van nieuwe kunstaasjes. De verzameling wordt steeds uitgebreid op nieuwe omstandigheden of kunstaasjes waar ik denk vertrouwen in te hebben. Dit weekend binnengekomen een nieuw plugje (voor mij) de Ima Skimmer. Na een aantal uren staan werpen en weinig actie te hebben gezien zie ik opeens een zeebaars jagen op een stroomnaad. Daar met een aantal pluggen geprobeerd de zeebaars te verleiden. Patchinko, gunfish, Sammy geen van allen wekte de interesse van de zeebaars. Toen maar de nieuwe plug de Ima Skimmer eraan gehangen.  Na een aantal worpen werd de plug flink onder vuur genomen. Na een aantal keer dat de zeebaars naast de plug dook was het de derde worp wel raak. Een leuke zeebaars van 36 cm heb ik mogen vangen. Na het terugzetten gelijk de plug weer op dezelfde locatie teruggeworpen en bij de tweede worp werd de plug weer onder vuurgenomen maar helaas naast de plug. Bij de derde worp vloog er gelijk weer een baars op. De slip werd aardig op de proef gesteld en er werd flink wat lijn van de molen afgehaald. Gelukkig dook de baars niet de stenen in na een mooi gevecht heb ik ook deze vis mogen landen. Een mooie baars van 65 cm. Hierna was het alweer zo laat om naar huis te gaan. Een mooie avond met eindelijk eens een dikke baars in de Oosterschelde. Tot na het slecht weer om eindelijk eens tong te gaan vangen!
   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*